WOOPAAH!


Idag drog jag till skolan vid 10 nångång. var där vid halv 11. Skrev två foto-utvärderingar (en för foto b och en för foto c). Sen fick jag tillbaka min portfolio och la in några bilder på skolans hemsida (vilket foto c skulle göra). Efter det var det dags för betygssamtal.

Fick MVG i båda kurserna vilket jag redan visste att jag fått :)

Fick positiv feedback och log med hela ansiktet under samtalet :)
Har dessutom blivit nominerad till pris i fotografisk bild b, fast jag tror inte att jag kommer vinna något pris i år. Men det är i alla fall kul att vara nominerad :D Då har man ju varit tillräckligt bra för att KUNNA vinna priset liksom :)

Var klar i skolan efter en trekvart eller nått. Tog tåget hem. Påvägen hem från tåget ringde mamma. Klipptid klockan halv 5 idag. Iiiiyeeeesss!!

Ska nog kolla lite på the hills nu, sen sätta mig ute och sola, man måste ju passa på när det är sol liksom :) Blir nog att fortsätta kolla The Hills... nån sorts marathon på mtv, och det kan man ju inte missa!! ^^

SNART ÄR JAG TILLBAKA


Idag är det Måndag - på Onsdag tar jag studenten.

Jag ser fram emot det skitmycket, för faaan va kul vi kommer ha klassen <3 :D Men samtidigt känns det såklart läskigt... dock har jag nog inte riktigt insett vad som kommer hända... det kommer jag nog inte göra förrns dagen efter typ.

De senaste dagarna (typ senaste veckan) har varit sjukt härlig. Har umgåtts mycket med klassen, festat och varit glad, hur mycket mer kan man begära liksom? :)

Bilder från allt kommer nog sen, när jag snott några från dom som har haft kameror (hehe, heij Malin och Robin!), så vi får änna se när det kommer upp bilder :)

hahahahaa

ricard och tom också xD


hihihihihi

hehehehhehehe piggeeeeliiin, hF JAG HAR HAF UL HAHAHAHAHA HIHIHI AG OCHTT TOVE HAR KUUUWL :d


SNART

Är nog tillbaka på banan snart vad gäller bloggandet. Är helt död och har fullt upp hela tiden these days. Studenten är ju bara prick en vecka bort!

Måndag - Malin följde med hem hit. Vi solade, åt kladdkaka, glass och jordgubbar och bara schtekte. Kvällen slutade med att vi vaxade oss också, haha! Gick ju otroligt bra ;)

Tisdag - Skulle vart fika i skolan, men det vart flyttat tidsmässigt, så jag (och många andra) hann inte dit. Skulle vart fika/piknick och brännboll med klassen, men vädret var för dåligt. Några i klassen drog på kvällen in till stan för att sitta på en filt i en park. Dock bangade jag, var helt slut och frös som en jag vet inte vad...

Onsdag (idag) - Vaknade och sprang till tåget för tidigt. Gick hem, drog senare till skolan i rätt tid. Blev klar med allt i skolan (avslutade projektarbetet), övade på studentsången med treorna och Erik. Efter skolan drattade jag och Malin till stan. Vi gick runt maaaassor och jagade keps åt mig. Köpte tillslut en (skiva imorrn, behövde en röd hiphop keps till den). Åt lunch och sen åt vi INTE italiensk kulglass som va helt galet god, verkligen INTE!

Torsdag - Skola, fixa lakanen till flaket, hem och fixa till mig. Hem till Malin med gänget för kubb och chill (?), ner till nån "bokbål" med massa andra blivande studenter för att bränna gamla skolpapper osv. Därifrån drar jag direkt på skiva inne i stan.

Fredag - Chillmyskväll med klassen.

Lördag - Ut på krogen med syster och Sandra.

Söndag - Leta studentskor, förhoppningsvis klippa mig.

Måndag - Minns inte vad som händer här...

Tisdag - Fixa allt inför dagen efter, dagen D!

Onsdag - STUDENTEEEEN!!!

Ja... som ni kanske förstår finns det ingen ork kvar till att blogga just nu... but i'll be back!

HARD WORK


Idag vaknade jag på morgonen och hörde att mamma och pappa inte åt frukost själva.
Rätt hade jag, en gammal vän till pappa satt och åt frukost med dom :) Hans son spelade fotbollsmatch nere på IP och istället för att stå i regnet så tog han en sväng förbi oss. Trevlarns!

Vid 11 tog jag och syrran bilen till jobbet (ih, älskar att kunna skriva så. Tycker faktiskt om att jobba). Dessvärre var det regnigt och däremot rätt lite folk, men det gick bra ändå. Timmarna flög förbi och jag trodde det var flera timmar kvar till stängning när det egentligen bara var en kvart kvar xD haha!

Har i alla fall lärt mig klara kassaapparaten helt själv, lärt mig förstå mikron i köket när jag ska värma lunchen och dessutom lärt mig alla märken och storlekar :) Sweet! Dessutom sägs det att det är jag som har koll på lagret ;) Mohahaha!

Idag var det alltså jag och syrran som jobbade tillsammans. Helt plötsligt slocknade några lampor, sen alla... sen dog musiken och kassaapparaten och kortläsaren och allt, haha. Strömavbrott överallt ^^ Löste det hela med att spela fireflies i mobilen och köra på som ingenting ;) Men strömmen kom tillbaka bara efter nån minut så det löste sig finfint.

Sitter nu och tittar på Walander, sen ska jag sova. Är tjött chey! :) Haha sov som en stock när vi kom hem från jobbet dessutom xD (är typ klar med ALLT i skolan nu dessutom, iiiih)

KABBEN



Kom nyligen hem efter att ha suttit på kabben och druckit lite och pratat i några timmar.
Mysigt :) Riktigt skön Lördagkväll!

Har provjobbat i affären som jag ska sommarjobba i, hela dagen i dag. Gick bra - lärde mig kassan (och mikron, haha!) och lite om märkena som säljs och så. Ska jobba imorgon igen men då är det inte provjobb. Ska bli kul!

Dagen började dessutom riiiktigt mysigt. Gick upp vid 7 (typ... EHE) och åkte tidigare till jobbet. Vi handlade bröd och sånt på ica och lite jordgubbar i fruktståndet (som va sjuuukt goda), sen satte vi oss på en bänk vid vattnet och åt frukost tillsammans i solen. Hur bra morgon?

Efter det gick vi in i affären, satte på musik och provade kläder. Man måste ju veta lite hur allt ska sitta och hur storlekarna är osv :) hihi.

Bra dag helt enkelt!

ITALY


Jag och syster satt och fixade med brevet till vårt fadderbarn i Benin,
och jag satte mig precis och skrev ut en bild på hela vår familj tillsammans, som vi ska skicka med brevet. Den bild som vi senast tagit på oss alla tillsammans var i somras, när vi var i Italien. Och fyyyyyy vad jag började sakna det och längta tillbaka när jag tittade på bilderna :(
Vill tillbaka till samma stad, Caorle, tillbaka till samma hotell med samma gullig och vänliga personal!


(Bild på mig och syster i Venedig, som vi besökte en dag, som pappa har tagit)

Och jag som verkligen är T-O-K-I-G i italiensk mat njöt som... jagvetintevaaad!

STUDIO#3


Satte mig egentligen här vid datorn för att göra klart en sista komplettering för mvg i religion... det sista ajg har kvar att göra i gymnasiet (pluggmässigt)! Men det får la bli imorrn... istället redigerade jag lite fler bilder från studion :)




Älskar verkligen den här sista (gillar dock alla tre väldigt mycket!), men den här sista tycker jag som sagt extra mycket, och det gör även Malin och Jessie själva. Ren glädje på bild sitter ju aldrig fel! :D

MER STUDIO

Lite mer bilder från studion i Måndags.
Dessa bilder är lite mer "experimentella" (heter det så?), tycker om båda bilderna... vet dock inte om redigeringen på syster när hon ligger ner är som jag vill... hum...
Nej, nu kan jag inte sitta här och klura längre... dags att kasta sig ner i sängen och sova. Måste upp tidigare så jag hinner duscha imorrn innan skolan... ska vara programledare i studion.

Förövrigt 1 - Sverige var fett bra och sverige-målisarna gjorde nog världens sötaste segergest (hockey ofc)
Förövrigt 2 - Jag var ute med hunden i shorts och linne idag, på kvällen alltså... och det var varmt! NICE!

hermf...

...känns faktiskt inte helt okej att sitta inne i en mörk avid när det är soligt och stekhett ute. Kommer få sitta här fram till typ klockan fem dessutom... yay -.-

va bara tvungen att få gnälla av mig lite ;P

FOTOSTUDIO

Idag fotade jag som sagt min syster och hennes kompis Jessie, i skolans fotostudio. Vi i Foto C har ju startat en "fotostudio" där vi tar emot kunder. Mina kunder var alltså Malin och Jessie. Skulle ha fotat dom på morgonen, men efter mycket om och men fick vi vänta till klockan två. Fram tills dess satt vi på baksidan och solade, så vi gnällde ju knappast ;)
Väl där gick det först skiiiitdåligt. Kände att hela alltet skulle bli pannkaka, och trotts kompis-Malins hjälp ville inte ljuset bli som jag ville över huvud taget. Men tillslut blev det riktigt bra, och både dom och jag är nöjda med reslutatet so far :) Ska bara redigera alla bilder nu, haha. Har redigerat tre eller fyra än så länge ;P
Här är en av bilderna som jag tog på min syster. Är supernöjd med bilden, tyckte ljuset och hon vart skiitbra! :)



VAKEN


Vaknade av mig själv klockan 6 imorse.

Ska inte upp förrns 8 nångång, men kan inte somna om. Så ligger och lyssnar på lite youtube-musik... men ska nog faktiskt lägga bort datorn igen och försöka sova en stund till.

Sen blir det frukost ute i solen, och en promenad med hunden. Idag ska jag fota syrran och hennes kompis i skolans fotostudio, ska bli skönt att få det gjort så jag har gjort min studiofotografering i foto c. Efter det ska jag och syrran gå och kolla en liten grej ;) Vaaad kan det vara tro??

Ikväll vet jag faktiskt inte vad som händer... eller jo... roast på berns såklart, men innan det. Funderar på att hitta på nått! It would be kinda fun liksom.

Aja, ska som sagt försöka sova en stund till nu :)

NORRTAN

I Fredags övningskörde jag till Norrtan. Där tog pappa över bilen och jag gick runt lite för mig själv. Njöt av solen, värmen, mina älskade american apparel-strumpor och musiken i öronen. Helt underbart! Satt i socitetsparken en stund och fotade, sedan gick jag för att möta upp kusinen.
Vi satte oss på ett café ute i solen, där jag njöt av en caesarsallad (längesen!). Riktigt skönt var det! Sedan gick vi runt en stund till, jag fotade lite till min portfolio och sedan var jag nära på att köpa en uttöjning till ena örat, haha! Men det vart inte att jag gjorde det :/

Frammåt halv 5 tog vi bussen ut till landet. Invigde nybygda "holken" med onyttgiheter och filmer. Skitmysigt. Pappa får MVG för sitt bygge av holken, minst :D
Imorse skulle jag ha gått upp tidigt, tagit mig till Norrtan och sedan hem. Skulle ha gått på bio, men det vart inställt så jag och Brishan soooov och sooov.... sen såg vi en film till xD och SEN gick vi upp :D Haha! Njöt av solen, gick till Spillerillish och åt glass vid vatten. Och sen nu, har jag precis övningskört hem vilket gick bra :)
Ska redigera någon Norrtan-bild nu, sen kommer de väl upp här så håll utkik!



PIE


Sitter och tittar på American Pie - The Wedding. Haha, rätt sjukt filmer egentligen asså xD

Imorgon blir det upp i hyffsad tid. Ska till IKEA med pappa och köpa lampor, och sedan bär det av ut till landet. Jag och kusinen ska troligtvis gå runt i "staden" och där ska jag bland annat fota till mina fotoportfolios. Hoppas verkligen att det blir någon eller några bra bilder!!

Sedan ska vi luncha eller fika där innan vi drar ut till landet hade vi tänkt :) Nybyggda holken (mitt och syrrans "sovrum") ska även invigas, vilket kommer bli mysigt :)

I och med att jag ska till landet kommer jag dessvärre missa grill och film med några klasskompisar, menmen, man kan inte hinna med allt trotts långledigt!

Ska se klart filmen, ta en promenad och sen sova :) ciao!

AMAZING

Igår visade Malin en låt på youtube, som hon använt i sin krönika om hajfiske.
Jag fastnade både för låten och för videon. Herregud, den skulle typ kunna få mig att gråta, så fin tycker jag att den är!

Av någon anledning berörs jag sjukt mycket av piano... och det är nog inte många som vet att jag verkligen vill kunna spela piano "flytande". Vore så kul och typ... avslappnande att bara kunna sitta och spela.


MYS


Igår skulle jag och Malin ha dragit hem på grillkväll/fest/krök/chill/häng hon Elle, men det vart tyvärr inställt.
Istället tog jag mitt pick och pack och drog hem till Malin. Typiskt nog började det såklaaaaart ÖSREGNA just när jag klev av bussen och började gå mot Malins hus xD Men som tur var kom Malinen gåendes med ett paraply :)
Hahaha, mina byxor hann dock byta färg ;P haha! Men hade som tur var mjukisbyxorna med mig :)

Väl hemma hos Malin satt vi mest och pratade och lyssnade på musik. Sen såg vi 17 again (waaah, Zac Efron! IIIH). Dumt nog lyckades jag glömma att kolla bussarna/tågen hem, och såklart glömde jag bort tiden, så såklart gick det inte att ta sig hem. Så jag fick helt enkelt slagga där, haha ^^

Imorse vaknade vi typ tidigt... men somnade om xD Hahaha! Fast usch vad skönt det var att sova ut :)
Runt 12 kom pappa och hämtade mig och vi hämtade sedan även syrran. Kollade på lampor till bygget på landet och sen hem.

Ikväll blir det troligtvis filmkväll med lite friends :)

Btw, rubriken! Under hela kvällen hängde Malins myspelle-katt Pelle kroksvans (som jag kallar honom), men oss. Galet mysigt söt och gosig är han :D och rolig, hahaha! Dock har jag ingen bild på honom (ni måste typ få se nån av dom Malin tog på honom under filmen igår!!), så ni får en bild på min egna lilla älskling istället :)



En bild på honom (Ville som han heter) från när vi satt i bilen på väg upp till Idre. Så söööt <3
Visst vill jag ha en katt igen, men jag har ju åtminstone dig min lilla bebbe :)

STACKARS MIG

Barnen i Afrika tycker typ synd om mig just nu :(
(okej, jag gillar inte att skämta om sånt där egentligen. Men jag är verkligen helt bedrövlig här hemma)

Halsen har inte blivit ett dugg bättre. Gör ont i svider varje gång jag sväljer, öronen gör fortfarande ont och hela tungan är full av blåsor längs kanterna... dessutom har en bekväm huvudvärk lagt sig också. Precis som vanligt kommer allt detta smygandes lagom till ledighet. TACK! :@

Varför är det så synd om mig då? Jag kan ju passa på och vila och ta det lugnt dessa lediga dagar?
Skulle inte tro det va... ska upp tidigare än vanligt imorgon! Klockan SJU ska jag gå upp!!!! För att ta en buss som går tio i åtta. Och vad ska jag göra då? Jo, sja ska filma kossor!!!!! FAN VA KUL!!!!!!!

Usch, blir så sur. Kan man inte bara få vara frisk när det behövs?





Se bara hur synd det är om mig!! HUR JAG LIIIDER!!!

Malins bild från mösspåtagningen! (även hon som har redigerat bilden också, förtom den fina tankebubblan - de har jag gjort. Sooooo saruus-style!!!)

BP


Fullt rulle kanelbulle heeela dagen lång!

Morgonmöte klockan 9, skriva körschema och sedan ner i studion. Idag var min roll bildproducent vilket innebär att jag skulle bestäma i princip hur ALLT ska se ut i studion. Sedan är det även jag som väljer vilken bild mixern ska klippa in under sändning osv. Så det var en ganska stor, ansvarsfull och stressig uppgift jag tog på mig.

Först spelade vi in påor och sedan kom en jazz-trio som gäster i studion. När dom spelade och vi spelade in det vet jag inte om det gick så jättebra. Har så sjukt höga krav på mig själv när det gäller såna här saker. Tycker inte jag va speciellt bra, eller det kändes inte så... kändes som om jag gjorde många fel liksom... men som läraren sa, det är sånt man får öva på. Ett tag tänkte jag typ "wow... kommer jag börja gråta nu!?" för jag fick en sån känsla! Fast det gjorde jag aldrig. Är på rätt bra humör trotts allt... har bara väldigt ont i halsen och öronen... inga pengar till en studentskiva som är ikväll (skulle vara kul att göra nått eftersom det är långledigt från och med idag), men icke... även om jag hade haft pengar till det så ska jag upp tidigt imorrn och filma kossor -.-

Ikväll ska vi i och för sig ändå iväg till kusinerna. Moster och ena kusinen har fyllt år så det ska la firas :)

Aja, har inte så jättemycket mer kul att skriva än såhär... får hoppas att långledigheten blir bra och mysig för mig och även alla andra :D

sdgsdfgdg

"SKRIV NÅTT!" sa Gusti, så gjorde jag det ;;;pPpPp;pPpp

NOT GOOD


Känns som om det alltid slutar med den här... hudfärgade färgen när jag inte vet vilken jag ska välja?

Fortfarande ganska inaktiv här på bloggen. Håller på att defragmentera datorerna, stationära håller på just nu. Har dessutom rensat ut massa skit och lagt in på hårddisken. Dessutom har garderoben också rensat. Skönt att bli av med massa skit som bara ligger och tar plats!

Idag hade jag i alla fall foto som jag har varje Måndag. Till min glädje vart det bara halvdag då man fick jobba fritt på foto b, så kunde dra hem tidigt.

På foto-c lektionen var det en föreläsare där. Trodde det skulle bli skitsegt men var faktiskt intressant. Han tog bilder som jag blev både imponerad och inspirerad av! Sedan fick vi en snabbuppgift av honom och läraren Susanne. Vi skulle ta ett självporträtt på vår älsklingsplats i skolan. Efter skulle vi få lära oss att redigera i RAWformat, vilket jag med glädje lärde mig!! Så dagen vart riktigt bra in the end faktiskt!

Såhär blev min bild. Filmkunskap kommer nog vara det bästa ämnet jag har haft, därför valde jag att ta min bild i Bio Selini (ett klassrum där man mest hänger på olika filmlektioner). Blev nöjd och fick beröm för den. Nice!


Gjorde den även i svartvitt...


Dessvärre var jag tvungen att ha högsta ISO, 1600 (dessutom på en av skolans kameror, en D40x)... så lite brusig blev den dessvärre :/

Trotts att dagen har varit bra, har den inte varit toppen. Gick hem för att fota en bild till min foto c portfolio, men blev inte nöjd med en enda av bilderna, så dom raderade jag på en gång. Gaaah, är så stressad över den portfolion!

Well well... jag får försöka igen, med något nytt, imorrn!

INAKTIV


Ledsen att jag inte har bloggat på länge. Har varit helt upptagen med att... hermf... sova.
Ne, men har faktiskt haft lite att blogga om, men har varit på tok för lat för att ta upp photoshop och skriva en rubrik. I Fredags sov jag från 5-10, gick och la mig klockan 1 på natten och vaknade 11 imorse... och ändå är jag helt slut! Hur fan går det ihop?!

Övningskörde till landet där jag och pappa byggde lite. Snart klart!
Imorgon ska jag och Tess iväg till vårpremiären på galoppen och filma till praktiken. Vet inte hur jag ska ta mig upp, men det ska nog gå!

Ikväll ska jag äntligen få de Old dogs! :D


SÖTASTE HUNDEN EVER!?


Det här är det sötaste jag har sett på länge. Herregud, vet knappt vart jag ska ta vägen. Han tycker om din mat så mycket att han dansar. Jag döööör <3<3<3<3<3



SKARVSLADD


Batterierna tog slut i laptopen för ett tag sen och jag trodde att jag skulle bli tvungen att lämna min sköna plats i solen för att gå in och plugga. Men icke!! Jag hittade en jättelång skarvsladd istället så jag kan ha laddaren i fast jag sitter ute :D Perfect!!




Fixade också ett fett bra bord åt mina kakor, vattenflaskan, mobilen och såklart datorn. vadå HEJ ROOMSERVICETJEJEN!? (vet inte riktigt hur bilderna ser ut, för det är för mkt sooool för att jag ska se ordentligt på skärmen :P haha)

Nu blire plugga av!

SCHTEKMÅNDAG


Känner att det känns heeeelt okej att ligga ute i solen på baksidan och schteka, lyssna på musik och äta glass klockan 12 en vanlig Måndag!

Vart kort dag i skolan idag. Eftersom att jag skrev klart min portfoliotext igårkväll så hade jag knappt nått jobb att göra så är redan hemma igen, vilket är riktigt värt!!

Har kommit på att Hey, Soul Sister och Sex On Fire i kombination med sol, glass och 4 veckor kvar till studenten är riktigt nice.




BRA GREJ

Idag har jag sett Invincible (<3), bakat kladdkaka (<33) och seeeen kom Malinen hit :D Har äntligen fotat ytterligare en bild till min slutportfolio i foto c, vilket känns sjukt bra och jag gillar verkligen bilderna!
Ska faktiskt sätta mig och redigera några av dom nu, så ni får se fler senare framöver (hoppas det är okej med Malin!)
Nu måste jag skriva vidare på nån portfolio-text-grej som ska vara klart imorrn.... ya-hoo -.-

STEAKNIGHT




HAHAHA, okejokej, det där kanske är gammalt men jag brukar inte kolla på Scrubs xD

Har inte orkat blogga på länge. Gick fan upp klockan 4 igår och va ändå trött större delen av dagen, haha! Men mösspåtagningen vart great och valborgskväll va bra :) Ska skriva om det och lägga upp bilder så fort jag orkar.

RSS 2.0